Ciorba de perisoare

de _Alina_ in Ciorbe, 25 Feb 2015 | 6295 vizualizari

 

Recunosc ca ciorba de perisoare e printre preferate, dar m-am ferit sa o prepar asta pana cand am ales sa las incapatanarea specifica si sa urmez sfaturile pretioase ale mamei. ;)

 

INGREDIENTE

  • Ciorba:
  • 3 cepe (400 g curatate)
  • 2 morcovi potriviti (250g curatati)
  • 200 g ardei gras
  • 3 lg ulei
  • 1 lg pasta de tomate (optional)
  • sare piper
  • verdeturi (patrunjel, marar, leustean) tocate
  • 7 l apa
  • 1l bors umplut
  • Perisoare:
  • 1400 g carne slaba de manzat (tocata)
  • 100 g orez
  • un pumn gris (40 g)
  • sare si piper
  • 3 lg faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

1. Tai legumele spalate in cubulete.

2. Incingi 2 linguti de ulei intr-o cratita si calesti legumele. Adaugi apa si lasi sa fiarba pana cand se inmoaie legumele, dai focul la minim si pui perisoarele. 

3. Pentru perisoare, pui orezul intr-un vas cu o cana de apa si il fierbi 5-10 minute. Scurgi apa fierbinte si tii orezul sub jet de apa rece cateva secunde pana la un minut, pui apoi orezul intr-o sita si il lasi la scurs.

4.  Amesteci carnea tocata cu orez si gris, asezonezi cu sare si piper si framanti bine.

5.  Cu mainile umede formezi bilute din carne, le rostogolesti prin faina si le dai drumul in supa fierbinte lasi sa fiarba la foc mic 5 minute, adaugi borsul fiert separat si mai lasi inca 5-10 minute, sau pana cand perisoarele se ridica la suprafata.

6. Incingi lingura de ulei ramasa si dizolvi pastade tomate, apoi torni amestecul in ciorba si lasa sa mai fiarba 1-2 minute. La final se adauga verdeturile tocate.

ATENTIE! Un lucru foarte important in pregatirea perisoarelor perfecte consta in granulatia carnii, cu cat e mai fina cu atat perisoarele se vor lega mai bine. Eu dau carnea de 3 ori prin masina de tocat, prima data prin sita cu gauri mari si apoi prin cea cu gaurile cele mai mici.

TIPS-URI

1

Nota! Cantitatea de bors umplut poate varia in functie de gust.

2

Daca vrei o ciorba sanatoasa, renunta la calitul legumelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana